DelClose

De beste ideene fra våre aksjeforvaltere, samlet i ett fond

Hver dag jobber totalt 14 forvaltere og analytikere i Norge, Sverige, Danmark og Finland for å plukke de riktige selskapene til fondet Norden Ansvarlig Fokus. Sterk nordisk tilstedeværelse og lokal kompetanse er en kombinasjon som har bidratt til solid avkastning i fondets første år.

- Først og fremst er vi glade og stolte over avkastningen vi har oppnådd for våre kunder. Det viser at strategien virker. I løpet av det siste året har jeg virkelig oppdaget hvor mange gode og spennende selskaper vi har i Norden; alt fra store globale, til små selskaper som er verdensledende i sine nisjer, sier Håvard Hegre som er ansvarlig forvalter for fondet.  

Forvaltningsstrategien for fondet er å sette sammen et spisset produkt basert på de beste ideene fra Danske Invest sine porteføljeforvaltere i de respektive nordiske landene. Porteføljen består av 30-50 aksjer. - Som navnet antyder ønsker vi at dette skal være et ansvarlig aksjeprodukt. Derfor investerer vi minst 75 % av porteføljen i bærekraftige selskaper, forteller Hegre.  

Han og teamet jobber sammen med bankens fagmiljø innen bærekraft for å sikre at selskapene lever opp til kriteriene de har satt for fondet. Klassifiseringen følges opp og evalueres løpende av et eget team som er spesialister på ansvarlige investeringer. - Alle selskapene vi investerer i har allerede vært gjennom kriteriene til de lokale strategiene. Vi ekskluderer selskaper som driver med uetiske aktiviteter som f.eks. alkohol, gambling, tobakk osv. Våpenprodusenter og selskaper som har mer med enn 5 % av inntektene fra fossil energi er også ekskludert, sier forvalteren. 

Hvordan plukker dere ut selskaper? 
- Porteføljen er satt sammen av de beste ideene til våre eksperter i de respektive markedene, sier Hegre. -  Hvert enkelt lokalt team er tilpasset det markedet de opererer i, men baserer seg alle på fundamental selskapsanalyse. Når vi setter sammen den endelige porteføljen sørger vi for at den har de egenskapene vi ønsker både med tanke på totalrisiko, sektor -og geografisk spredning, forteller han.

Hegre forteller at fondet kan være aktuelt for både private og institusjonelle kunder som ønsker nordisk eksponering. 

Les nøkkelinformasjon om Danske Invest Norden Ansvarlig Fokus   

Danske Invest Norden Ansvarlig Fokus i korte trekk

  • ​Et fond som investerer i nordiske aksjer med fokus på bærekraft
  • Minst 75 prosent av porteføljen består av bærekraftige investeringer som støtter FNs bærekraftsmål
  • Konsentrert portefølje på 30–50 aksjer
  • Utvidede eksklusjonskategorier
  • Bedre diversifisering sammenlignet med å investere lokalt i ett av de nordiske markedene
  • Erfarent nordisk aksjeteam


 

Få daglig e-post med kurser og avkastning

Danske Invests abonnement er en gratis e-posttjeneste, hvor du får daglig e-post med kurser og avkastning.

Du påmelder deg ved å skrive inn din e-post adresse.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.