Attraktive investeringsmuligheder i selskaber du aldrig har hørt om
Danske Invest Nye Markeder udvælger sine aktier langt fra Danmark i de såkaldte emerging markets. Vi fangede en af forvalterne i Boston på en Skype-forbindelse, for at blive klogere på mulighederne i tredjeverdens lande.
Historien kort fortalt
- Fonden forvaltes fra Boston og Hong Kong med stort lokalt kendskab til markedet
- De nye markeder rummer gode muligheder for at finde undervurderede selskaber
- Kombinationen af aktieudvælgelse og en stram risikostyring har skabt pæne merafkast
- Den globale nedlukning har skabt nye rammer for dialogen med selskaberne
I Danmark har vi en stor forkærlighed for at investere i de aktier, vi kender allerbedst. I en nyere rapport fra Danske Bank konkluderes det således, at 74 procent af de danske privatinvestorers investeringer ligger inden for landets grænser. Det føles trygt, når investeringerne hører hjemme i Valby, Bagsværd eller Aarhus. Faren er dog, at du som investor går glip af tusindevis af attraktive investeringer samt muligheden for at sprede din risiko ud på flere markeder end blot det danske.
Navne som Alibaba, SK Hynix eller Tencent vækker måske ikke genkendelsens glæde på samme måde som Carlsberg, Novo eller Vestas. Ikke desto mindre er det nogle af de selskabsnavne, der fylder godt op i investeringsoversigten på Danske Invest Nye Markeders fondsside. [Link] Bag fonden står chefforvalter John Chow og porteføljeforvalterne Abhijeet Singh og César Hernandes. Sammen med et stort internationalt team af analytikere leverede fonden et afkast på 14,5 procent i danske kroner i 2020, hvilket var 6,4 procent bedre end referenceindekset.
De nye markeder repræsenterer et stort og varieret investeringsunivers, hvor en væsentlig del af investeringerne, høre hjemme i de såkaldte BRIK lande, som står for Brasilien, Rusland, Indien og Kina samt Sydkorea.
Indeksfondene skaber muligheder for de aktive
Teamets investeringsfilosofi bygger på en meget struktureret risikostyring kombineret med en grundig aktieudvælgelse, der er baseret på omfattende research og et lokalt kendskab til de enkelte markeder. Det fortæller porteføljeforvalter Abhijeet Singh fra sit hjem lidt uden for Boston.”Vi investerer efter en stramt styret proces, der bygger på en stringent risikostyring og aktieudvælgelse. Vi følger referenceindekset tæt i forhold til andelen af investeringer i de enkelte lande og sektorer. Dermed bliver det selve aktieudvælgelsen, der skal skaffe os merafkastet. Aktieudvælgelsen bygger vi på en grundig fundamental research af hvert enkelt selskab, for at finde de aktier, som vi vurderer har det mest attraktive afkastpotentiale. Vi er langsigtede og lægger stor vægt på kvaliteten i selskaberne,” forklarer Abhijeet Singh.
Læs også: Stort afkastpotentiale på sigt – lidt større risiko her og nu
Tættere på selskaberne på trods af Covid-19
Fælles for selskaberne i fonden er, at teamet bag fonden holder en tæt dialog med dem alle sammen. Normalt byder kalenderen på mange rejsedage, som pandemien har sat en stopper for. Men selvom den globale pandemi har holdt investeringsteamet hjemme i det seneste år, er forvalterne på flere punkter kommet endnu tættere på de selskaber, der investeres i.Dette indhold er alene udarbejdet til orientering og udgør ikke investeringsrådgivning. Vær altid opmærksom på, at historisk afkast og prognoser om fremtidig udvikling ikke er en indikation af fremtidigt afkast, som kan være negativt. Rådfør dig altid med professionelle rådgivere om juridiske, skattemæssige, finansielle og andre aspekter, der kan være relevante for at vurdere egnetheden og hensigtsmæssigheden af en investering.